Στην υπερμετρωπία ο ασθενής δυσκολεύεται να εστιάσει σε κοντινά αντικείμενα, π.χ. διάβασμα. Με το καιρό καθώς ο φακός του ματιού σκληραίνει (συνήθως μετα τα 42) ο ασθενής δυσκολεύεται να εστιάσει και μακριά. Αυτό ωφείλεται στο οτι το μήκος του βολβού του ματιού είναι πιο μικρό απο το φυσιολογικό, ή οτι η κυρτότητα του κερατοειδούς είναι μικρότερη του φυσιολογικού οπότε το οπτικό σύστημα δεν εχει τη δύναμη να εστιάσει στον αμφιβληστροειδή.

Διόρθωση της υπερμετρωπίας

Η υπερμετρωπία μπορεί να διορθωθεί με την αύξηση της κυρτότητας του κερατοειδη με τη βοήθεια Laser, αυξάνοντας έτσι τη συνολική δύναμη εστίασης του ματιού ώστε το σημείο εστίασης να μετακινηθεί προς τα εμπρός και να πέφτει πάνω στον αμφιβληστροειδή.

Η αύξηση της κυρτότητας του κερατοειδη μπορεί να δημιουργηθεί με διάφορους τρόπους. Στη Lasersight.gr προτιμούμε τη χρήση αποκλειστικά και μόνο Lasers και οχι μεταλλικών μαχαιριδίων, τόσο για τη δημιουργία του λεπτού φλοιού (flap) στην επιφάνεια του κερατοειδούς χρησιμοποιώντας το Femtosecond Laser (Intralase) οσο και για την αναδιαμόρφωση του σχήματος του στρώματος του κερατοειδούς κάτω απο το flap με το excimer Laser (Visx) χρησιμοποιώντας τεχνολογία kυματομορφών (Wavefront). Η τεχνική αυτή ονομάζεται IntraLASIK.